Oi ihana toukokuu!
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Oi ihana toukokuu!

Kalenterikuukausista rakastan eniten toukokuuta. En tiedä, johtuuko se siitä, että olen syntynyt toukokuussa.

Luonnon puhkeaminen vähitellen miltei räjähtävään kasvuun, lintujen konsertti ja ahkerat pesänrakennuspuuhat, ensimmäiset tienvarsille nousevat leskenlehdet, kukkapenkkien krookukset ja helmililjat, auringon lämpö ja valo – kaikki se saa oman itsenkin heräämään eloon, virkeyteen, iloon ja toivoon pitkän hämärän jälkeen.

Toukokuu on myös monien juhlien kautta iloa tuova kuukausi. On vappu ja on äitienpäivä, on valmistujaisjuhlia ja on kesäkuun alkaessa ylioppilasjuhlat, joissa saa taas katsella nuorten ihmisten riemua ja heidän suuntautumistaan tulevaisuutta kohti.

Kirkkovuodessakin ajoittuu tänä vuonna toukokuuhun monta elämään toivoa ja rohkeutta antavaa juhlaa: luomakunnan sunnuntai, helatorstai ja helluntai ja Pyhän Kolminaisuuden päivä. Kaikki ne julistavat Jumalan huolenpitoa, ihmeellistä pelastussuunnitelmaa ja Hänen rakkauttaan ihmisiä kohtaan.

Helatorstai julistaa meille, kuinka Kristus, Kuninkaamme ja Vapahtajamme on taivaisiin korotettuna saanut kaiken vallan taivaassa ja maan päällä. Hän on esirukoilijamme ja Hän on läsnä keskellämme Pyhän Henkensä kautta. Meidän Puolustajamme ja Auttajamme ei jätä meitä koskaan yksin.

Helluntaina ylistämme Pyhää Henkeä, Jumalan kolmatta persoonaa, joka on läsnä ja vaikuttaa seurakuntansa keskellä, herättäen uskoa, ylläpitäen toivoa, iloa ja rohkeutta.

Pyhän Kolminaisuuden päivänä kiitämme siitä, että Jumalamme on toiminut ja toimii meidän hyväksemme Luojana, Lunastajana ja Pyhittäjänä. Hän on lahjoittanut meille elämän, Hän on meidät pelastanut, Hän kantaa meitä elämämme ajan ja vie kerran meidät iankaikkiseen elämään.

Miten paljon onkaan syytä iloon ja kiitokseen! Siihen saamme sydämissämme yhtyä yhdessä konserttiaan pitävien kevätlintujen kanssa.

Taina Häkkinen

Aloita uusi viestiketju Siirry arkistoon