Ainutlaatuista saattelemassa

Ainutlaatuista saattelemassa

Kuva: Kirkon kuvapankki.

”Kuka voi tuntea Herran ajatukset,

kuka pystyy neuvomaan häntä?

Kuka on antanut hänelle jotakin,

mikä hänen olisi maksettava takaisin?”

Room. 11: 34−35

Näin Paavali kysyy kirjeessään roomalaisille. Kysyy, mutta ei vastaa. Ei vastaa siksi, koska vastaus on kaikille selvä. Ei kukaan. Ei kukaan voi tuntea Herran ajatuksia. Ei kukaan pysty neuvomaan häntä. Vain tomua ja tuhkaa on ihminen Jumalan edessä.

Ja kuitenkin. Jokainen ihminen on Jumalalle mittaamattoman tärkeä. Hänen luomansa ja lunastamansa. Jokainen elämä on ainutlaatuinen ja ainutkertainen, Jumalalle rakas.

Siksi on niin koskettavaa olla siunaten saattamassa eteenpäin koulutietään aloittavaa lasta tai rippikoulunsa käynyttä nuorta.

Näin kesälläkin muistakaamme toisiamme rukouksissamme. Ja vaikka ihan erityisesti heitä, joiden kesään kuuluu rippikoulu ja heitä, jotka syksyllä ensimmäistä kertaa aloittavat koulutiensä.

”Toistemme eestä rukoilemme, siks kunnes kohdataan.
Sä pyydät voimaa, mä pyydän myös,
kun jälleen kohdataan.”

Jotenkin tähän tapaan Äänekosken seurakuntanuorissa tavattiin laulaa 1970-luvulla.

Jukka Isometsä

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät sähköpostia lukuunottamatta ovat pakollisia. Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi, se näytetään kaikille lukijoille.
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki: