Muut kirkot
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Muut kirkot seurakunnan alueella

Vaalijalan kirkko Nenonpellossa.

Ristikiven kirkko Partaharjussa, Ristikiventiellä.

Seurakunnan alueella on kirkot myös Vaalijalan kuntayhtymän laitoksen alueella sekä Partaharjun toimintakeskuksessa.

Vaalijalan kirkko Nenonpellossa

Kirkko sijaitsee Vaalijalan kuntoutuskeskuksen alueella, Nenonpellossa. Pääasiallisesti kirkko palvelee Vaalijalan asukkaita, mutta kaikki ovat tervetulleita jumalanpalveluksiin, konsertteihin ja tapahtumiin.

Jyrkkäkattoinen kirkko valmistui vuonna 1958 A. Blomstedtin suunnitelman pohjalta. Kirkon erikoisuus on Armas Hutrin uran pääteos, Vaalijalan kirkon alttaritaulu. 1,8 metriä korkea ja 9 metriä pitkä taulu koostuu 33 000 mäntypalasta, jotka muodostavat kuvan koko alttarin leveydelle.

Osoite:
Nenonpellontie 40, keskuspiha, 76940 NENONPELTO
Lisätiedot: Vaalijalan kuntoutuskeskus p.015-783 111

Ristikiven kirkko Partaharjussa

Partaharju-säätiön omistama Ristikiven kirkko sijaitsee metsässä, Partaharjun toimintakeskuksen välittömässä läheisyydessä. Ristikiven kirkko on valmistunut v.1971, ja sen on suunnitellut arkkitehti Jussi Lappi-Seppälä. Kirkon erikoisuus on se, että kirkosta puuttuu katto, Sieltä on suora yhteys ylöspäin Taivaan Isään ja Hänen luomaansa luontoon. Kirkko rajautuu metsästä jykevillä hirsiseinillä. Kirkko on saanut nimensä 1800 miljoonaa vuotta vanhasta kivestä, johon jääkausien aikana on muotoutunut ristikuvio. Kivi on ollut paikallaan noin 10 000 vuotta, ja se löytyi v. 1967 kirkon ”lattiasta”. Kun samalle paikalle v.1971 rakennettiin nykyinen kirkko, oli itsestäänselvyys, että kivi asetettiin kirkon alttarille ja kirkon nimeksi tuli Ristikiven kirkko.

Ristikiven kirkko palvelee Partaharjun vieraita ja leiriläisiä.
Kirkko on myös suosittu vihkikirkko ja laajasti tunnettu nähtävyys.

Osoite:
Ristikiventie, 76280 PARTAHARJU
Kirkko on aina avoinna ja sitä voi varata käyttöön
Partaharju-säätiöstä
**@**  +358 44 725 4124