Leirikeskukset
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Leirikeskukset

Nuuvinniemen leirikeskuksessa on yhteiset- ja majoitustilat sekä rantasauna.

Leirisaari Virtasalmella toimii kesäkotina, jossa järjestetään mm. iltakirkkoja ja saunailtoja touko-syyskuussa.

Nuuvinniemen leirikeskukseen pääsevät helposti myös pyörätuolilla ja rollaatorilla liikkuvat.

Nuuvinniemen luontopolulla on osuus, joka vie rantaan vaikka pyörätuolin.

Pieksämäen seurakunnan kolmesta leirikeskuksesta Nuuvinniemi sijaitsee kantakaupungin ja Naarajärven läheisyydessä, muut Jäppilässä ja Virtasalmella.

Nuuvinniemen leirikeskus

Nuuvinniemen leirikeskus rakennettiin 1968. Vuonna 1998 leirikeskus peruskorjattiin Pekka Teittisen suunnitelman pohjalta ja nykyinen nimi otettiin käyttöön. Leirikeskuksen päärakennuksen lisäksi rannalla sijaitsee pienryhmätoimintaan soveltuva rantasauna kokoontumistiloineen.

Päärakennuksen päädyissä olevien majoitushuoneiden ja wc-tilojen lisäksi keskellä rakennusta on iso sali yhteisiin kokoontumisiin. Niemen monipuoliset liikkumismahdollisuudet antavat hyvät puitteet esimerkiksi rippikoulu- ja lastenleireille.

Nuuvinniementie 120, 76150 Pieksämäki
Päivystävä seurakuntamestari: 050 381 9642
Luiskat pääovelle ja rantasaunalle, oviluiskan reunalla käsijohde. Väljät sisätilat liikkua, myös majoitustiloihin ja saunatiloihin.

Leirisaari ja Syrjälampi

Seurakunnan pienemmät leirikeskukset sijaitsevat Virtasalmella kylän keskustan läheisyydessä sekä Jäppilässä noin 10 kilometrin päässä kirkosta.

Leirisaari

Kesäkäytössä olevaan leirikeskukseen Virtasalmella johtaa tunnelmallinen silta mantereelta. Leirisaaren päärakennus on rakennettu vuonna 1952.

Laajennusosa valmistui 1990-luvun alussa. Päärakennuksen lisäksi saaressa on rantasauna ja grillikatos ulkona tapahtuvia kokoontumisia varten.

Leirisaarentie 57, 77330 Virtasalmi
Päivystävä seurakuntamestari: 050 381 9642
Autolla pääsy rappusille saakka, luiska sisälle.

Syrjälampi

Jäppilässä maalaismaiseman keskellä sijaitsee Syrjälammen leiripaikka.

Ison pihan laidalla on kaksikerroksisia majoitusmökkejä. Rantasaunan yhteydessä on tupa. Seurakunta on vuokrannut paikan.

Maavedentie 627, 77570 Jäppilä

Pieksämäen seurakunta