Ystävyysseurakuntatoiminta
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Ystävyysseurakuntatoiminta

Skuoritsan kirkossa

Pieksämäen seurakunnalla on kaksi ystävyysseurakuntaa Inkerin kirkossa, Venäjällä: Skuoritsa Inkerinmaalla ja Sortavala Laatokan Karjalassa. Tarkoituksena on edistää seurakuntien ja niiden jäsenten keskinäistä yhteyttä.

Ystävyys­seurakunta­toiminta yleisesti

Ystävyysseurakuntatoiminta on tärkeä osa kirkkomme kansainvälisiä suhteita. Se on myös tärkeä osa seurakuntien kansainvälisyyskasvatusta ja merkittävä kansainvälisen diakonian muoto.

Skuoritsa

Skuoritsa sijaitsee Länsi-Inkerissä, lähellä Pietaria. Seurakunta on perinteinen inkeriläisseurakunta, jossa puhutaan venäjää, mutta vanhemmat vielä jonkin verran suomea. Siihen kuuluu noin 650 jäsentä. Seurakunta pitää yllä Maria-kotia, joka on vanhainkoti.

Sortavala

Sortavala sijaitsee Laatokan pohjoisrannalla, ja se on Sortavalan piirin hallinnollinen keskus. Kaupungissa on vajaa 20 000 asukasta.

Sortavalan evankelis-luterilainen seurakuntaan kuuluu reilu sata ihmistä. Se koostuu monista kansallisuuksista, ja yhteinen kieli on venäjä. Sortavalassa joko ei kuuluta mihinkään kirkkoon tai sitten ollaan hyvin väljässä suhteessa eri seurakuntiin. Sortavalan seurakunta tekee lähetystyötä omassa ympäristössään.

Vastuuryhmä

Kirkkoneuvoston valitseman vastuuryhmän tavoitteena on toimia Kirkon ulkoasiain neuvoston yleisohjeen pohjalta. Se koordinoi ja kehittää seurakunnan ystävyysseurakuntatoimintaa.

Ryhmä järjestää seurakuntaretkiä ja pienimuotoista varainhankintaa.
Yhteyshenkilönä toimii vastuuryhmän puheenjohtaja Mari Lappi.

Pieksämäen seurakunta
Keskuskatu 27