Raamattuni
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Raamattuni

 

Raamattu on kirja, joka löytyy useimmista kodeista.  Kirjahyllyssä voi olla rippikoulusta saatu Raamattu, vihkiraamattu tai vaikkapa lahjaksi saatu tai itse hankittu Raamattu. Usein Raamattua pidetään arvokkaalla paikalla, koska se on Pyhän Jumalan sanaa pienelle ihmiselle.

Mutta se, miten usein tuota kirjaa aukaisen, onkin jo ihan eri juttu. Tieto siitä, että Raamattu on siellä kotona tuo ainakin itselle sellaisen turvan ja perustan mutta se miten paljon vietän aikaa sitä tutkien ja Herran kanssa ”haastellen”, onkin jo toinen seikka.

Entäpä jos tänä vuonna, vuonna 2016, etsisin Raamattuni, pyörittelisin sitä käsissäni ja avaisin sen. Päivän ja viikon mittaan pysähtyisin sitä tutkimaan ja samalla rukoilisin, että Herra, auta minua ymmärtämään mitä tämä teksti minulle juuri tänä päivänä puhuu. Lukiessa voisi kysellä, että mitä sinä, Pyhä Jumala haluat sanoa minulle juuri tässä elämäntilanteessa, jossa nyt olen?

Toki Raamattua voi tutkia yksin siellä kotona, rakkaiden kanssa tai sitten lähteä johonkin kristilliseen ryhmään, jossa voi myös jakaa lukemaansa.

Pieksämäellä 17. -24.1.2016 Veturitallien Takkatuvalla Raamattua luetaan aamusta iltaan kahdeksan päivän ajan. Sunnuntaista sunnuntaihin, joka päivä klo 8-20 kestävän Raamattumaratonin aikana Raamattu luetaan kannesta kanteen yhteiskristillisin voimin.

Voisiko tämä tapahtuma olla starttina ja innoittajana vaikkapa oman Raamatun lukemisen aloittamiselle tai ajatukselle, että voisin yhdessä tuttujen kanssa kokoontua Raamattua tutkimaan?

Raamattumaraton kestää kahdeksan päivää, joten tule mukaan kuuntelemaan, katselemaan, lukemaan tai vaikkapa hengailemaan silloin, kun sinulle sopii!

 

Rauni Tarvonen
seurakuntapastori