Anna jouluilon tulla sisälle
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Anna jouluilon tulla sisälle

Joulua edeltävä adventin aika on vuoden pimeintä aikaa. Aamulla on pimeää ja jo varhain iltapäivällä pimenee. Helposti käy niin, että tummat värit valtaavat myös mielen.

Kuitenkin, juuri tuo pimeys tekee jouluaamun jumalanpalveluksesta erityisen koskettavan. Kirkkoon kokoontunut seurakunta saa kuulla vanhassa testamentissa olevat Jesajan kirjan sanat:

”Kansa, joka pimeydessä vaeltaa,
näkee suuren valon.
Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa
loistaa valkeus”        Jes. 9:1

Jeesus tuli valoksi pimeään maailmaan. Paimenten kanssa saamme ihmetellä ja ihastella joulun salaisuutta, seimen lasta: Veljeksemme, Herraksemme ja Vapahtajaksemme syntynyttä Jumalan Poikaa.

Joulua ei tee jouluksi meidän valmistelumme. Joulun tekee jouluksi se, mitä Jumala on tehnyt ja tekee. Älä aseta vaatimuksia joulun viettoosi. Joulu tulee sinne missä olet. Syntyihän Vapahtajakin tallin seimeen, kun majatalossa ei ollut tilaa odottavalle äidille. Ja ensimmäiset joulun viettäjät olivat yötyössä olevat paimenet. Sinne arkisen ja raskaankin elämän keskelle tuli enkelin ilmoittama ilosanoma:

”Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja.”    Luuk. 2:10–11

Annetaan tuon joulun ilosanoman päästä sisimpäämme ja hoitaa ja lääkitä sitä.

Siunattua Joulua ja Tulevaa Vuotta 2017

Jukka Isometsä