Aurora Led Paneeli

 

Pitkällisen pohdinnan jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että autoilu on -ainakin jossain määrin- välineurheilua. Välineurheilua, jossa auton jo olemassa olevia ominaisuuksia korostetaan tai parannellaan. Tähän kategoriaan voisi laskea kuuluvaksi lukemattomia eri ominaisuuksia aina peilistä roikkuvista karvanopista, hienoihin alumiinivanteisiin ja siitä edelleen lisävaloihin. Toisilla auton tuunaamiseen tarkoitetuilla varusteilla ei taida olla mitään muuta kuin esteettistä merkitystä, ja sitäkin lähinnä vain omistajalleen, mutta vaikkapa autoon asennettavat lisävalot ovat selkeästi myös hyödylliset.

Näin syksyn ja alkutalven pimeydessä valon tarve korostuu niin omassa elämässä kuin autoilussakin. Illalla pimeitä sivuteitä ajellessani huomaan, kuinka autoni omat valot tuntuvat tehottomilta, eivätkä ne valaise tietä kovinkaan pitkältä, saatikka sitten laajalta matkalta. Sellaisissa hetkissä osaa olla kiitollinen autoon kiinnitetystä lisävalosta. – Tässä tapauksessa Aurora Led Paneeli -valosta tai oikeastaan led-patukasta. Lisävalon avulla pimeällä autoilusta tulee huomattavasti miellyttävämpää, mutta myös turvallisempaa.

Vähän sama ajatus lisävaloista pätee myös meissä itsessämme. Mekin tarvitsemme lisävaloa ja lisää valoa elämäämme. On vain yksi valo, joka pystyy valaisemaan ihmissydämen. Se valo ei tule led-patukasta tai meistä itsestämme, vaan se valo tulee Jumalasta.

Jeesus sanoo Matteuksen evankeliumissa: ¨Minä olen maailman valo¨. Valo, jota me tarvitsemme, löytyy Raamatusta. Taize-laulun sanat tiivistävät hyvin Raamatun valon merkityksen elämässämme.  ¨Sanasi on lamppu, valo askelellani¨. Tuntuu elämämme sitten valoisalta tai pimeääkin pimeämmältä, Raamattua lukemalla emme jää vain omien valojemme varaan suoriutumaan oman elämäntiemme pimeästä pätkästä, vaan pysymme kiinni elämän valossa. Sellaisessa valossa, joka tekee matkastamme taatusti turvallisempaa.

 

Ruut Hanhikorpi

vs. kappalainen

 

 

Karvanopat