Kesäkonsertti ”Keinutan kaikua”

Vanha kirkko

Kirsi Alanko, sopraano Andra Kaus, piano Kesäillan konsertti Oskar & Aarre Merikannon sävelin

Valovoimaisten taiteilijoiden kesäinen konsertti, jossa kuullaan Oskar Merikannon ja hänen poikansa Aarre Merikannon säveltämää musiikkia.

Kirsi Alanko aloitti klassisen laulun opintonsa Anna Immosen johdolla Kuopion konservatoriossa, josta valmistui vuonna 2019. Alanko opiskelee parhaillaan Savonia-ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogiksi pääaineenaan klassinen laulu, opettajanaan Annastiina Tahkola. Vaihto-opinnot veivät Alangon kevääksi 2022 Kööpenhaminaan Tanskan Kuninkaalliseen Musiikkikorkeakouluun, jossa hän opiskeli Eva Hess Thaysenin johdolla. Alanko voitti liedparinsa Emmi Kärnän kanssa 2. palkinnon Helsinki Lied-kilpailun alle 25- vuotiaiden sarjassa syksyllä 2021. Lauluopinnoissa häntä on tukenut Pro Musica- säätiö.

Andra Kaus on opiskellut pianonsoittoa Kuressaaren musiikkiopistossa, Tallinnan Georg Ots ‐konservatoriossa ja Viron Musiikkiakatemiassa, josta valmistui pianonsoitonopettajaksi vuonna 2002 ja musiikin maisteriksi vuonna 2004 pääaineenaan kamarimusiikki. Uutta ammatillista sarkaa hän lähti kyntämään aloittaessaan syksyllä 2019 kirkkomusiikin opinnot Sibelius-Akatemiassa Kuopiossa. Kaus on työskennellyt vuodesta 2002 päätoimisesti Soisalo-musiikkiopiston Pieksämäen toimipisteessä pianonsoitonopettajana ja säestäjänä. Hän oli toimipisteen johtaja vuosina 2003–2017. Hän on tehnyt yhteistyötä monien instrumentalistien ja laulajien kanssa sekä toiminut kuorojen säestäjänä. Hän on konsertoinut Suomen lisäksi Virossa, Ruotsissa, Liettuassa ja Espanjassa.

Vapaa pääsy, ohjelma 10e

• Musiikki Musiikki