Vaalijalan alueen seurakuntien kehitysvammatyön papin virka

15.5.2019 07.36

Vaalijalan alueen seurakuntien kehitysvammatyön papin virka on avoinna 1.1.2020 alkaen. Virka on hallinnollisesti Pieksämäen seurakunnan I seurakuntapastorin virka. Virkamääräyksen antaa Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli.

Vaalijalan alueen kehitysvammaisten hengellisestä toiminnasta vastaa alueen seurakuntien kehitysvammaistyön pappi yhdessä kuntayhtymän kehitysvammatyön papin ja paikallisseurakuntien kanssa.

Virkapaikkana on Vaalijalan osaamis- ja tukikeskus Pieksämäellä Nenonpellossa. Seurakuntien lisäksi yhteistyökumppaneita ovat muun muassa kehitysvammaisten asumis- ja palveluyksiköt, koulut ja oppilaitokset sekä alueen kehitysvammaisten tukiyhdistykset.

Tehtävän hoitaminen edellyttää matkustamista Vaalijalan kuntayhtymän alueella ja oman auton käyttöä. Kehitysvammatyön papin virkaan vaaditaan kelpoisuus papin virkaan sekä sairaalasielunhoitajan erikoistumiskoulutus tai sitoutuminen sen suorittamiseen.

Tehtävän hoito edellyttää hyviä vuorovaikutus-, yhteistyö- ja verkostoitumistaitoja sekä sielunhoidollista suuntautuneisuutta. Kokemus sielunhoito- / kehitysvammaistyöstä luetaan eduksi.

Viran palkkaus sijoittuu vaativuusryhmään 602. Virka edellyttää suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa. Tehtävään määrättävän on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus sekä rikosrekisteriote lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) mukaisesti. Virassa sovelletaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Virkaan ilmoittautuvia pyydetään varautumaan psykologiseen soveltuvuustutkimukseen sekä haastatteluun, joiden tarkempi ajankohta ilmoitetaan kutsuttaville erikseen

Hakemukset pyydetään osoittamaan 15.6.2019  klo 12:00 mennessä Vaalijalan alueen seurakuntien hengellisen työn johtokunnalle sähköpostilla osoitteeseen pieksamaen.seurakunta@evl.fi.  Haastattelut pidetään elokuun alussa ja johtokunta tekee valinnasta esityksen 3.9.2019 Pieksämäen seurakunnan kirkkoneuvostolle.

Tehtävä on otettava vastaan 1.1.2020 tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja:

Kirkkoherra Matti Pehkonen Matti Pehkonen@evl.fi 044 737 2233