Tiedote seurakunnan syyskauden toiminnan suunnittelusta 31.7.2020

31.7.2020 08.22

Koronaepidemiatilanne on ollut Suomessa pitkän rauhallinen. Seurakunnan toimintaa on varovaisesti avattu uudelleen kesäkuusta alkaen. Seurakuntamme rippikoululeirit pidettiin onnistuneesta ja turvallisesti poikkeusjärjestelyin. Kaikki nuoret sekä leirin työntekijät säilyivät terveinä. Kesäkuusta alkaen olemme voineet kokoontua seurakuntana kirkkoihin jumalanpalveluksiin tarkoin turvaohjeistuksin.

Elokuun alkaessa on syksyn toiminnan suunnittelu ajankohtaista. Tällä hetkellä tartuntatilanne on rauhallinen, joskin asiantuntijat pitävät epidemian toista aaltoa mahdollisena. Niinpä seurakunnassa varaudumme syksyn suunnittelussa mahdollisiin muutoksiin.

• Mikäli epidemiatilanne säilyy rauhallisena, aloitamme syyskauden toiminnat tavanomaisesti, mutta annetut turvallisuusohjeet ja suositukset huomioiden.
  • Mikäli tartuntatilanne muuttuu huonommaksi, varaudumme muutoksiin myös toiminnassa.
  • Tilanne edellyttää jatkuvaa seurantaa – noudatamme viranomaisten ohjeita ja suosituksia kaikessa toiminnassamme.

Edelleen noudatamme piispojen toukokuussa antamia ohjeita jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten järjestämisestä. Se tarkoittaa, että jumalanpalveluksissa, seurakunnan tiloissa järjestettävissä kirkollisissa toimituksissa ja muissa seurakuntatilaisuuksissa noudatetaan edelleen viranomaisohjeita koronaviruksen leviämisen estämiseksi ja että henkilömäärä suhteutetaan 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi, hygieniasta pidetään huolta, ihmisiä ohjeistetaan yleisötilaisuuksissa ja paikalle saavutaan vain terveenä.

Yhteinen turvallisuus on jokaisen vastuulla – noudatetaan annettuja ohjeita.