Tiedote 13.2.2020

Koronavirus

Pieksämäen seurakunta noudattaa valtioneuvoston ja kirkkohallituksen ohjeita koronaviruksen leviämiseen varautumisessa. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että seurakunnassa rajoitetaan kokoontumisia. Kirkolliset toimitukset kasteet, hautaan siunaamiset ja avioliittovihkimiset sekä jumalanpalvelukset toimitetaan, mutta muista kokoontumisista ja ryhmätoiminnasta luovutaan kolmen viikon ajaksi eli 5.4. saakka.
Yksilötapaamiset ja esimerkiksi yksityisehtoollinen, sielunhoito ja keskusteluapu ovat saatavissa normaalisti. Työntekijät ovat normaalisti tavoitettavissa.

Tässä tilanteessa on tärkeää, että seurakunta noudattaa annettuja ohjeita ja näyttää vastuullista esimerkkiä poikkeusolosuhteissa toimimisessa. Seurakunnassa tehtävä varautuminen on mittavaa, mutta välttämätöntä. Emme voi toimillamme estää koronaviruksen leviämistä, mutta me voimme ratkaisevasti hidastaa sitä ja tällä tavoin antaa aikaa terveydenhuollon ammattilaisille hoitaa tartunnan saaneita potilaita. Tällä varautumisella tahdomme myös suojella heikommassa asemassa olevia –ihmisiä, joilla on perussairaus sekä iäkkäitä lähimmäisiä.

Presidenttimme Sauli Niinistö korosti yksilön vastuuta tässä asiassa. On tärkeää muistaa, että fyysinen etäisyys ei tarkoita henkistä etäisyyttä vaan tällaisissa tilanteissa korostuu henkinen läheisyys ja vastuu toinen toisistamme. Kun me toimimme vastuullisesti, me kannamme huolta.

Pieksämäen seurakunta tukee kaikkia pieksämäkeläisiä tässä uudessa tilanteessa. Seurakunnan toiminta ei lopu vaan se muuttuu vastaamaan paremmin poikkeusolosuhteissa.  Kaikessa saamme jäädä hyvän Isä Jumalan rauhaan – tänäänkin ja tässä tilanteessa.

Lapset ja perheet

"HYVYYDEN VOIMAN IHMEELLISEEN SUOJAAN

OLEMME KAIKKI HILJAA KÄTKETYT.

ME SAAMME LUOTTAA USKOLLISEEN LUOJAAN,

YHDESSÄ KÄYDÄ UUTEEN AIKAAN NYT. " vk 600

Lapsille sekä heidän vanhemmilleen, isovanhemmilleen ja hoitajilleen on tarjolla monenlaisia kerhoja. Niiden lisäksi toimii pyhäkouluja ja järjestetään erilaisia perhetapahtumia ja retkiä. Kaikki kerhot ovat maksuttomia.

Nuorimmat seurakuntalaiset voivat osallistua toimintaan yhdessä vanhempiensa tai hoitajiensa kanssa. Varttuneemmat lapset voivat osallistua itsenäisesti kerhoihin ja pyhäkouluihin.

Seuraa ja tykkää:

Pieksämäen seurakunnan kotisivujen lisäksi Pikkulapsiperheiden tapahtumia ja kuulumisia voit seurata facebookissa Pieksämäen seurakunnan lapsi- ja perhetyön sekä Pieksämäen seurakunnan sivuilta. Instagramissa viestitellään kirkonmaelta-profiilissa.

Pieksämäen lehdessä, Pieksämäen Paikallisessa sekä Länsi-Savossa "kirkolliset ilmoitukset" ilmestyvät viikottain.

Tapahtumakalenterista näet ajankohtaiset kerhot ja tapahtumat!