Virkatodistus ja sukuselvitys

Virkatodistusta tarvitaan mm. perunkirjoituksessa ja perinnönjaossa.

Seurakunnat antavat virkatodistuksia omista jäsenistään.

Virkatodistuksen sisältö määräytyy todistuksen käyttötarkoituksen mukaan:

• perushenkilötiedot sisältävä virkatodistus (henkilötiedot, lapset, puolisot)
  • laajempi sukuselvitys (henkilötiedot, muuttotiedot, puolisot, lapset ja / tai vanhemmat)

Tilaa virkatodistus

• puhelimitse: 015 321 810
  • kirjeitse: Pieksämäen seurakunta, Kirkkoherranvirasto, Keskuskatu 27, 76100 Pieksämäki
  • asioimalla henkilökohtaisesti kirkkoherranvirastossa
  • kirkkoon kuulumattomat tilaavat virkatodistuksen maistraatista

Huomaathan, että jos haluat maksaa virkatodistuksesi laskulla, tulee sinun ilmoittaa virastoomme henkilötunnuksesi (esim. puhelimitse).

Tilatessa ilmoita

• päähenkilön etunimet, sukunimet, syntymäaika ja -paikka
  • päähenkilön mahdollisesti tiedossa olevat muuttoajat
  • tilaajan nimi ja osoite ja puhelinnumero
  • todistuksen käyttötarkoitus

Virkatodistusten hinnat näet tästä.

Kirkon yhteisestä jäsenrekisteristä tulostettu seurakunnan jäsenen yksittäisiä tietoja koskeva todistus
(ns. elää- todistus) on maksuton.

Sukututkimus

Pieksämäen seurakunta laatii tilauksesta virkatodistuksia sukututkimusta varten.
Virastossamme ei ole mahdollista tutkia sukua itse.
Mikkelin maakunta-arkistosta löytyy seurakunnan vanhaa aineistoa, siellä on sukututkijoille varattu omat tutkintasalit.

Seurakunnan hallussa ovat kirkonkirjojen mikrofilmit vuodesta 1849 alkaen.
Aluksi oli Pieksämäen seurakunta, seurakunta jakaantui 01.01.1956 Pieksämäen maaseurakunnaksi ja Pieksämäen kauppalaseurakunnaksi.  Pieksämäen kauppalaseurakunnasta tuli v.1962 Pieksämäen kaupunkiseurakunta.
Jäppilän seurakunta ja Virtasalmen seurakunta liittyivät 01.01.2004 Pieksämäen maaseurakuntaan.
Pieksämäen maa- ja kaupunkiseurakunta lakkasivat 31.12.2006, joten 1.1.2007 alkaen seurakuntana jälleen Pieksämäen seurakunta.

Sukututkimuksissa noudatamme Kirkkohallituksen määrämiä hintoja seuraavasti:

Sukututkimusta varten laadittavasta todistuksesta 30 euroa.

Jos laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 15 euroa.