Nuorten toiminta syksy 2019

Nuorten toiminta seurakunnassa on tarkoitettu 15−29-vuotiaille.

Korona-tautitilanteen vuoksi, ja THL:n sekä Kirkkohallituksen ohjeiden johdosta Pieksämäen seurakunnan ryhmätoiminta on tauolla. Toiminnan rajoittaminen on nyt ajalle 13.3.-5.4.2020. Kaikki kokoontumiset, ryhmät ja leirit on peruutettu tällä ajalla. Seuraava harkinta tilanteesta on 31.3., ja siinä ratkeaa tilanteen mukaan huhti-toukokuun kokoontumisten ja leirien tulevaisuus.

Nuorisotila on suljettu ajalla 13.3.-5.4.2020
Nuortenillat,varttimessut,bänditoiminta sekä KiNuVa on peruutettu tuolta ajalta.

Nuorten illat joka keskiviikko.
Peruutettu ajalla 13.3.-5.4.2020 !
klo 18-19 ohjattua ohjelmaa jonka jälkeen vapaata oleskelua klo 20.00. saakka Uuden kirkon nuorisotilassa.

Varttimessut kerran kuussa keskiviikkona klo 18 Uudessa kirkossa
Varttimessu 25.03. on peruutettu. Viimeinen varttimessu 29.04.

Nuorten vaikuttajaryhmä KiNuVa kokoontuu kerran kuussa pohtimaan tärkeitä asioita joissa halutaan kuulla nuorten ääni. KiNuVa kokoontuu ennen nuorteniltaa keskiviikkoisin klo 17.-18.00. joinakin päivinä.

Musiikki / Bänditoiminta
Jos olet kiinnostunut bänditoiminnastamme ole yhteydessä Ilmo Häkkiseen.

Isostoiminta
Nuorille on tarjolla isoskoulutusta, retkiä, leirejä, laneja, tapahtumia ja säännöllisiä nuorteniltoja. Toiminta on tarkoitettu kaikille yli 15-vuotiaille. Koulutuksen käyneet voivat hakea isosiksi.

Isoskoulutus
Seurakunta järjestää rippikoulun käyneille nuorille isoskoulutusta. Isosia tarvitaan rippikouluissa ja tyttöjen ja poikien leireillä. Isoskoulutus jakautuu kahteen osaan: alkavaan peruskoulutukseen ja jatkokoulutukseen. Koulutuksen aiheita: ryhmän johtaminen, ihmissuhdetaidot, vapaa-ajan ohjaus ja kristinuskon perusasiat ja kysymykset.
Isoskoulutus kestää noin 80 tuntia. Koulutus sisältää viikkokokoontumisia, viikonloppuleirejä, osallistumisia tapahtumiin sekä projektiluonteista työskentelyä.

Jatkoisoskoulutus
Jatkoisoskoulutuksessa perehdytään opittuihin asioihin entistä paremmin. Isoskoulutuksessa opitut taidot eivät ole pelkästään seurakuntaa varten, vaan niitä voi hyödyntää laajasti elämän aikana monessa eri tilanteessa, jopa koulutukseen pyrkiessä.

Kerhonohjaajana toimiminen
Kerhonohjaajakoulutus antaa valmiudet pienryhmän ohjaamiseen.
Kerhonohjaajakoulutus pidetään viikonlopun mittaisena, tiiviinä lähiopiskelujaksona elo-syyskuun aikana. Kerhonohjaajakoulutuksen suorittamisen jälkeen on mahdollisuus toimia varhaisnuorten (7−14-vuotiaat) kerhonohjaajana.
Kerhonohjaajana pääset keräämään arvokasta kokemusta, jota voit hyödyntää esimerkiksi toimiessasi isosena. Koulutuksesta on hyötyä myös kursseina tai opintopisteinä eri koulutuslaitoksissa.
Vuoden kerhonohjaajakokemuksella voit hakea isospaikkaa tyttöjen ja poikien leireille, joita pidetään ympäri vuoden.

Selällään makaava nuori
Prayer logo