Jäppilän kirkko

Jäppilän Kirkkotie 11 A , 77570 Jäppilä

Jäppilän kirkko

Keskikokoinen puukirkko on rakennettu vuonna 1872 arkkitehti Ferdinand Öhmanin johdolla. Kivijalassa on säilynyt vuosilukuja kertoen siitä, että pienessä seurakunnassa rakennusvaihe kesti toistakymmentä vuotta.

Kirkko peruskorjattiin vuonna 2013.
Sotkamon urkurakentamo valmisti urut kirkkoon vuonna 2006.

Alttaritaulu vuodelta 1878 on taiteilija F. Weurlanderin käsialaa. Kirkon esineistö on seurakuntalaisten ja yhteisöjen aikojen kuluessa lahjoittamaa.

Kirkossa on 550 istumapaikkaa. Kirkko sijaitsee Jäppilän keskustassa, seurakuntatalon ja hautausmaan yhteydessä.
Kirkon ympäriltä avautuu perinteisiä rakennuksia sisältävä maisema.

Luiska kirkon itäportaalla, käsijohteita.

Itäpuolella myös esteettömät kynnykset ja luiskan saa pyydettäessä alttarille. Induktiosilmukka.

Huom! WC-tilat seurakuntatalolla.

Päivystävä seurakuntamestari p. 050 381 9642.

Perhekerho

Perhekerho on pikkulapsiperheiden sekä lasten ja aikuisten rento kohtaamispaikka. Perhekerhossa aikuinen saa juttuseuraa ja vertaistukea arjen iloihin ja suruihin ja lapsilla on leikkiseuraa. Perhekerhon lastenohjaajat keittävät kahvit, leikittävät lapset ja järjestävät pientä puuhaa. Lastenohjaajat ovat läsnä, kuuntelevat ja tarjoavat sylipaikan.

Mikkelinpäivä, Enkelien sunnuntai Jumalan sanansaattajat