Haudanhoitopalvelut

Seurakunta tarjoaa haudanhoitopalveluja kaikille seurakunnan hautausmaille.

Hautainhoitorahastoon otetaan hautoja hoitoon joko kesäksi kerrallaan, 5:n tai 10:n vuoden ajaksi.

Hoitosopimuksessa sovitaan hoitoajasta ja -maksusta, hoitoon kuuluvista tehtävistä ja kukkaistutuksista.

Hoitosopimukset tehdään seurakunnan hautausmaatoimistossa.

Haudanhoitohinnasto

Hautojen hoito-ohje

Hoitamattomien hautojen kriteerit

Hautausmaatoimisto

Hautausmaat

Perennat hoitohaudoilla

Määräaikaisia hoitosopimuksia voidaan tehdä kesäkukkien sijaan myös monivuotisilla kukilla eli perennoilla.

Perennojen olennaisin ero kausikukkiin verrattuna on lyhyt kukinta, mutta kaunis ja kestävä lehdistö korvaa kukinnan vaatimattomuutta.

Kestäviä perennoja

Hoitohaudalle istutettava kukkalaji ja kappalemäärä riippuvat hautamuistomerkin koosta, kasvupaikan valo-varjosuhteista.

Yksivuotiset kasvit hoitohaudoilla

Seurakunnan hoidossa oleville haudoille istutetaan myös yksivuotisia kukkia sopimuksen mukaan.

Kesäkukkia ja kanervia

Hoitosopimuksen mukaiset kesäkukat istutetaan hoitohaudoille kesäkuussa ja kanervat syksyn alkaessa.

Kysy lisää hautausmaatoimistosta.

Punaisia kukkia haudalla.