Rippikoulu

Rippikoululla on vahva asema osana nuorten elämää, sillä siihen osallistuu 90 prosenttia ikäluokasta. Rippikoulussa nuorella on mahdollisuus pohtia suhdettaan Jumalaan, lähimmäiseen ja itseensä.

Rippikoulu on osa kasteopetusta, jonka hoitamisessa seurakunta haluaa olla perheiden tuykena. Rippikoulumme noudattaa rippikoulusuunnitelmaa 2017. Se painottaa opetuksessa nuoren osallisuutta.

Rippikoulussa käsiteltävät asiat koskettavat nuoren elämää monipuolisesti. Hengellisen opetuksen lisäksi paneudutaan elämän kysymyksiin tulevaisuutta pohdiskellen. Tavallisesti rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Tarvittaessa sitä voi edeltää kaste.  Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu Pieksämäellä syksyisin seurakunnan kotisivujen kautta.

 

Vuoden 2024 rippikouluun kutsutaan vuonna 2009 syntyneitä. Leiripaikkana toimii Nuuvinniemen leirikeskus.
Päivärippikoulu pidetään Uuden kirkon nuorisotilassa päivittäin noin klo 9-15.

Mikäli käyt rippikoululeirin muualla, ilmoita tietosi tämän linkin kautta !!

Rippikouluun ilmoittautuminen kiinni.  Ota tarvittaessa yhteyttä rippikoulupastoriin Pauliina Multaseen.

 

VUODEN 2024 RIPPIKOULUT PIEKSÄMÄEN SEURAKUNNASSA


PÄIVÄ         5.-11.6.       konf 16.6. VK Klo 13                 KOKOONTUMISET tiedon linkki
NUUVI 1     6.-12.6.      konf 16.6. VK Klo 10                 KOKOONTUMISET tiedon linkki
NUUVI 2     13.-19.6.    konf 30.6. VK Klo 10                 KOKOONTUMISET tiedon linkki    
NUUVI 3     27.6.-3.7.    konf 7.7. VK Klo 10                  KOKOONTUMISET tiedon linkki
NUUVI 4     4.-10.7.      konf 14.7. VK Klo 10                 KOKOONTUMISET tiedon linkki
NUUVI 5     11.-17.7.    konf 21.7. VK Klo 10                 KOKOONTUMISET tiedon linkki

Hintatietoja:

Leiri-rippikoulu                               90,-
Päivärippikoulu                              ilmainen

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen johdosta (GDPR) kaikkien ilmoittautuneiden tietojen säilyttämiseen tarvitaan vanhempien kirjallinen lupa. Tietojen säilytysaika on toiminnan keston aika.
Erityisruokavalio pitää anoa leirikirjeessä tulevalla hakemuksella. Hakemus noudattelee kunnan koulutoimen vastaavaa.

Rippikoulujen ilmoittautumisajan jälkeen ryhmät muodostetaan. Jälki-ilmoittautuminen onnistuu ottamalla yhteyttä Pauliina Multaseen / Ilmo Häkkiseen. Jälki-ilmoittautuneille on tarjolla jäljelle jääneitä rippikoulupaikkoja. 

Rippikouluasioissa vastaa kysymyksiin :

nuorisotyönohjaaja Ilmo Häkkinen p. 050 306 7645
nuorisotyönohjaaja Jere Koskenlaita p. 050 576 1062
seurakuntapastori Pauliina Multanen p.050 310 0624

 

Erityistä tukea tarvitsevien nuorten rippikoulut vuonna 2024 

 Rautalammin rovastikunnan seurakuntien alueella (Leppävirta, Varkaus, Joroinen, Rautalampi, Suonenjoki ja Niinivesi sekä Pieksämäki, joka erityisnuorten rippikoulujen osalta kuuluu osaksi Rautalammin rovastikunnan toimintaa) järjestetään vuonna 2024 erityistä tukea tarvitseville nuorille tarkoitettu rippikoulu. Rippikouluun voi osallistua eri tavoin: 

  1. Nuori voi mennä oman kotiseurakunnan rippikouluun, joka päivärippikouluun tai rippikouluun, jossa on leirimuotoinen intensiivijakso. Tällöin voit olla yhteydessä kotiseurakunnan rippikouluvastaavaan esimerkiksi mahdollisen ohjauksen ja tuen tarpeen osalta. 
  1. Rovastikunnan alueella järjestetään erityisnuorille suunnattu rippikoulu, jossa on kesällä 2024 erillinen leirijakso. Leirijakso pidetään jossakin rovastikunnan leirikeskuksista. Ajankohta ja paikka tarkentuvat vuoden 2024 alussa. Leirin kokoamisesta vastaa kehitysvammaistyön pappi Annamari Lehtinen. Lisätiedot ja ilmoittautumiset Annamarille 15.10.2023 mennessä.   
  1. Nuoren on mahdollista osallistua yksityisrippikouluun vuoden 2024 aikana. Rippikoulu toteutetaan koulupäivän aikana tai siten, että nuoren kanssa tavataan esimerkiksi kotiseurakunnan tilassa tai pappi tulee käymään kodissa. Jokaisen nuoren rippikoulu suunnitellaan yksilöllisesti. Jos samasta kunnasta/koulusta on useampi nuori, niin rippikoulu voidaan toteuttaa myös pienryhmässä. Toteutuksesta vastaa alueen kehitysvammaistyön pappi Annamari Lehtinen. Lisätiedot ja ilmoittautumiset Annamarille. Yksityisrippikouluun voi ilmoittautua milloin vaan. Jos konfirmaatio on tarkoitus pitää kesällä 2024, ilmoittautuminen tulisi tapahtua 31.12.2023 mennessä.   

 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:  

Annamari Lehtinen, Etelä-Savon kehitysvammaistyön pappi 

annamari.lehtinen@etelasavonha.fi 

050 3899215