Surusta ja kriisistä voi selviytyä

Ihmismieltä voivat järkyttää monenlaiset yllättävät tapahtumat: läheisen menehtyminen, oma tai läheisen loukkaantuminen, sairastuminen, vammautuminen, työttömäksi jääminen tai rikoksen uhriksi joutuminen.

Tukea vaikeaan tilanteeseen voi saada seurakuntamme diakoniatyötekijöiltä tai papeilta. Seurakunnan työntekijät tukevat vaikeuksien keskellä olevaa sekä käytännöllisten asioiden hoidossa että henkisessä selviämisessä. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Pieksämäen seurakunta järjestää sururyhmiä keväisin ja syksyisin. Sururyhmä on läheisensä menettäneiden pienryhmä, joka perustuu vertaistukeen. Ryhmässä jokaisella on mahdollisuus kertoa omasta surustaan ja käydä läpi toisten kanssa keskustellen niitä ajatuksia ja tunteita, joita läheisen kuolema on aiheuttanut. Sureminen vaatii aikaa ja vie voimia. Diakoniatyöntekijä tai pappi on valmis kuuntelemaan ja käymään läpi suruun liittyviä tunteita. Sururyhmä kokoontuu noin kuusi kertaa viikon tai kahden viikon välein eri teemojen ympärille. Keskustelu ryhmässä on luottamuksellista. Lisätietoja: Hanna Kytölä.

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, kun kaipaat henkistä tai hengellistä tukea. Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä. Palvelu on valtakunnallinen, ja yhteydenottoihin vastataan eri puolilta Suomea.

Palveleva Puhelin

Avoinna joka ilta klo 18 - 24.

Ota rohkeasti yhteyttä - älä jää yksin.

Enkeli