Tuomasristi

Tuomasmessu

Tuomasmessu on ehtoollisjuhla aralle kyselijälle, eksyneelle etsijälle, paikka yksinäisyydessä elävälle, kiireen väsyttämälle, elämänuskoa kaipaavalle, matkalla uupuneelle, toivoa kaipaavalle.

Tuomasmessu on avaran hengellisyyden luterilainen jumalanpalvelus. Epäilevät, etsijät ja uskossaan arat ovat erityisen tervetulleita messuun. Tuomasmessun toteutuksessa mukana olleiden perusajatuksena on ollut, että jossakin on joku, joka tarvitsee viestiä Jumalan valtakunnasta ja jota Tuomasmessu voi palvella. Oleellista on, että Jumala saa kohdata meidät jokaisen juuri sellaisena kuin olemme.

*      *      *

Messun toteutuksessa suuri rooli on vapaaehtoisilla, jotka tulevat tekemään messua. Tuomasmessuun ja Tuomastiimiin ovat tervetulleita kaikkien kristillisten seurakuntien jäsenet. Kristus yhdistää meidät. Tiimiläisiä eivät yhdistä samanlaiset mielipiteet tai toisiaan muistuttavat persoonat ja elämäntilanteet. Meitä yhdistää halu seurata Kristusta ja halu kertoa Kristuksesta.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan Tuomasmessutoimintaan, tarjolla on monenlaisia mahdollisuuksia. Ota rohkeasti yhteyttä Tuomasmessun vastuupappiin Anne Nousiaiseen, messun kokoajaan Mari Tammiseen tai musiikista vastaavaan Ahti Väisäseen.

Riittää, että olet innostunut, oma itsesi ja haluat seurata Kristusta ja kertoa Hänestä toisillekin. Ja muista, että Kristuksesta ei kerrota vain sanoin! Mm. kaunis rukousalttari, kahvitarjoilun järjestäminen ja tiskaus, kolehdinkanto, ehtoollisenjako, huolien kuuntelu ja toisen puolesta rukoilu, tervehtiminen ja hymy, musiikki, laulu ja roudaus; kaikki tehtävät Tuomasmessussa kertovat Kristuksesta!

Tuomasmessua vietetään Pieksämäen Uudessa kirkossa keskiviikkona 12.10.2022 alkaen klo 18.

Voit tulla kirkkoon hiljentymään ja kuuntelemaan musiikkia jo ennen messua - ovet ovat auki klo 17 alkaen.

Messun jälkeen kokoonnutaan vielä kahvi- ja teejatkoille. Olet lämpimästi tervetullut!

*      *      *

Tule tekemään kanssamme Tuomasmessua Pieksämäelle!

Kappalainen Anne Nousiainen, p. 050 381 9635 anne.nousiainen@evl.fi

Messun kokoaja Mari Tamminen, p. 044 280 1019