Nuorten toiminta syksy 2019

Nuorten toiminta seurakunnassa on tarkoitettu 15−29-vuotiaille.

Nuorten avoimet ovet keskiviikkoisin klo 13-18.00. jonka jälkeen klo 18-20.00. nuorteniltaa.

Nuorten illat joka keskiviikko 4.9. alkaen
klo 18-19 ohjattua ohjelmaa jonka jälkeen vapaata oleskelua klo 20.00. saakka Uuden kirkon nuorisotilassa.

Varttimessut keskiviikkona klo 18 Uudessa kirkossa
2.10. / 6.11.

Dinoillat torstaisin klo 18 (leiri-isännille ja sitä vanhemmille nuorille)
Uuden kirkon nuorisotilassa
5.9. / 10.10. / 21.11.

Nuorten vaikuttajaryhmä KiNuVa kokoontuu kerran kuussa pohtimaan tärkeitä asioita joissa halutaan kuulla nuorten ääni. KiNuVa kokoontuu ennen nuorteniltaa keskiviikkoisin klo 17.-18.00. 16.10; 13.11.; 4.12.

Musiikki / Bänditoiminta

Jos olet kiinnostunut bänditoiminnastamme ole yhteydessä Mika Kivilahteen. Bändiin tarvitaan laulajia, soittajia, roudaajia, miksaajia, yms. napinpainajia.

Isostoiminta

Nuorille on tarjolla isoskoulutusta, retkiä, leirejä, laneja, tapahtumia ja säännöllisiä nuorteniltoja. Toiminta on tarkoitettu kaikille yli 15-vuotiaille. Koulutuksen käyneet voivat hakea isosiksi.

Isoskoulutus

Seurakunta järjestää rippikoulun käyneille nuorille isoskoulutusta. Isosia tarvitaan rippikouluissa ja tyttöjen ja poikien leireillä. Isoskoulutus jakautuu kahteen osaan: alkavaan peruskoulutukseen ja jatkokoulutukseen. Koulutuksen aiheita: ryhmän johtaminen, ihmissuhdetaidot, vapaa-ajan ohjaus ja kristinuskon perusasiat ja kysymykset.

Isoskoulutus kestää noin 80 tuntia. Koulutus sisältää viikkokokoontumisia, viikonloppuleirejä, osallistumisia tapahtumiin sekä projektiluonteista työskentelyä.

Jatkoisoskoulutus

Jatkoisoskoulutuksessa perehdytään opittuihin asioihin entistä paremmin. Isoskoulutuksessa opitut taidot eivät ole pelkästään seurakuntaa varten, vaan niitä voi hyödyntää laajasti elämän aikana monessa eri tilanteessa, jopa koulutukseen pyrkiessä.

Kerhonohjaajaksi

Kerhonohjaajakoulutus antaa valmiudet pienryhmän ohjaamiseen.

Kerhonohjaajakoulutus pidetään viikonlopun mittaisena, tiiviinä lähiopiskelujaksona elo-syyskuun aikana. Kerhonohjaajakoulutuksen suorittamisen jälkeen on mahdollisuus toimia varhaisnuorten (7−14-vuotiaat) kerhonohjaajana.

Kerhonohjaajana pääset keräämään arvokasta kokemusta, jota voit hyödyntää esimerkiksi toimiessasi isosena. Koulutuksesta on hyötyä myös kursseina tai opintopisteinä eri koulutuslaitoksissa.

Vuoden kerhonohjaajakokemuksella voit hakea isospaikkaa tyttöjen ja poikien leireille, joita pidetään ympäri vuoden. Tutustu Jiipeenetissä siihen, millaista on kerhonohjaajan työ ja kerhokauden alku.

Jos luit tänne asti, niin palkinnoksi saat lukea tämän kevään parhaan vitsin: Mitä eroa on mustilla ja vihreillä oliiveilla?   Vastaus: Musti on koira!

Selällään makaava nuori
Prayer logo