Nuorten toiminta syksy 2018

Nuorten toiminta seurakunnassa on tarkoitettu 15−29-vuotiaille.

ISOSHAKUPAPERI tästä !

Nuortenillat, Uuden kirkon nuorisotilassa joka keskiviikko klo 18-19

5.9. ; 12.9. ; 19.9. ; 26.9. ; 10.10. ; 17.10. ; 31.10. ; 14.11. ; 21.11. ; 28.11.

Varttimessut keskiviikkona klo 18

3.10. ; 7.11. ; 5.12.

Dinoillat torstaisin klo 18 (leiri-isännille ja sitä vanhemmille nuorille)

6.9. ; 4.10. ; 15.11. ; 6.12.

Musiikki / Bänditoiminta

Jos olet kiinnostunut bänditoiminnastamme ole rohkeasti yhteydessä Mariliisa Sinevaaraan! Tarvitaan laulajia, soittajia, roudaajia, miksaajia, yms. napinpainajia.

Isostoiminta

Nuorille on tarjolla isoskoulutusta, retkiä, leirejä, laneja, tapahtumia ja säännöllisiä nuorteniltoja. Toiminta on tarkoitettu kaikille yli 15-vuotiaille. Koulutuksen käyneet voivat hakea isosiksi.

Isoskoulutus

Seurakunta järjestää rippikoulun käyneille nuorille isoskoulutusta. Isosia tarvitaan rippikouluissa ja tyttöjen ja poikien leireillä. Isoskoulutus jakautuu kahteen osaan: alkavaan peruskoulutukseen ja jatkokoulutukseen. Koulutuksen aiheita: ryhmän johtaminen, ihmissuhdetaidot, vapaa-ajan ohjaus ja kristinuskon perusasiat ja kysymykset.

Isoskoulutus kestää noin 80 tuntia. Koulutus sisältää viikkokokoontumisia, viikonloppuleirejä, osallistumisia tapahtumiin sekä projektiluonteista työskentelyä.

Jatkoisoskoulutus

Jatkoisoskoulutuksessa perehdytään opittuihin asioihin entistä paremmin. Isoskoulutuksessa opitut taidot eivät ole pelkästään seurakuntaa varten, vaan niitä voi hyödyntää laajasti elämän aikana monessa eri tilanteessa, jopa koulutukseen pyrkiessä.

Kerhonohjaajaksi

Kerhonohjaajakoulutus antaa valmiudet pienryhmän ohjaamiseen.

Kerhonohjaajakoulutus pidetään viikonlopun mittaisena, tiiviinä lähiopiskelujaksona elo-syyskuun aikana. Kerhonohjaajakoulutuksen suorittamisen jälkeen on mahdollisuus toimia varhaisnuorten (7−14-vuotiaat) kerhonohjaajana.

Kerhonohjaajana pääset keräämään arvokasta kokemusta, jota voit hyödyntää esimerkiksi toimiessasi isosena. Koulutuksesta on hyötyä myös kursseina tai opintopisteinä eri koulutuslaitoksissa.

Vuoden kerhonohjaajakokemuksella voit hakea isospaikkaa tyttöjen ja poikien leireille, joita pidetään ympäri vuoden. Tutustu Jiipeenetissä siihen, millaista on kerhonohjaajan työ ja kerhokauden alku.