Nuorten toiminta

Nuorten toiminta seurakunnassa on tarkoitettu 15−29-vuotiaille. Komodoille ei ole yläikärajaa.

Nuortenillat, Uuden kirkon nuorisotilassa joka keskiviikko klo 18-19

Varttimessut keskiviikkona klo 18

28.3.

25.4.   toimintakauden päätös ja isosten todistusten jako

Isostoiminta

Nuorille on tarjolla isoskoulutusta, retkiä, leirejä, laneja, lyhytelokuva sälää, tapahtumia, komodoja, raamiksia ja säännöllisiä nuorteniltoja. Toiminta on tarkoitettu kaikille yli 15-vuotiaille. Koulutuksen käyneet voivat hakea isosiksi.

Isoskoulutus

Seurakunta järjestää rippikoulun käyneille nuorille isoskoulutusta. Isosia tarvitaan rippikouluissa ja tyttöjen ja poikien leireillä. Isoskoulutus jakautuu kahteen osaan: alkavaan peruskoulutukseen ja jatkokoulutukseen. Koulutuksen aiheita: ryhmän johtaminen, ihmissuhdetaidot, vapaa-ajan ohjaus ja kristinuskon perusasiat ja kysymykset.

Isoskoulutus kestää noin 80 tuntia. Koulutus sisältää viikkokokoontumisia, viikonloppuleirejä, osallistumisia tapahtumiin sekä projektiluonteista työskentelyä.

Jatkoisoskoulutus

Jatkoisoskoulutuksessa perehdytään opittuihin asioihin entistä paremmin. Isoskoulutuksessa opitut taidot eivät ole pelkästään seurakuntaa varten, vaan niitä voi hyödyntää laajasti elämän aikana monessa eri tilanteessa, jopa koulutukseen pyrkiessä.

Isoseksi haku

Isoseksi voi hakea hakuaikana alla tällä hakukaavakkeella. Hakuaikoja on huhtikuu (kesä), elokuu (syksy) ja marraskuu (kevät). Kesän 2018 isostoiminnan haku on käynnissä ajalla 16.3.- 25.4.2018

Kerhonohjaajaksi

Kerhonohjaajakoulutus antaa valmiudet pienryhmän ohjaamiseen.

Kerhonohjaajakoulutus pidetään viikonlopun mittaisena, tiiviinä lähiopiskelujaksona elo-syyskuun aikana. Kerhonohjaajakoulutuksen suorittamisen jälkeen on mahdollisuus toimia varhaisnuorten (7−14-vuotiaat) kerhonohjaajana.

Kerhonohjaajana pääset keräämään arvokasta kokemusta, jota voit hyödyntää esimerkiksi toimiessasi isosena. Koulutuksesta on hyötyä myös kursseina tai opintopisteinä eri koulutuslaitoksissa.

Vuoden kerhonohjaajakokemuksella voit hakea isospaikkaa tyttöjen ja poikien leireille, joita pidetään ympäri vuoden. Tutustu Jiipeenetissä siihen, millaista on kerhonohjaajan työ ja kerhokauden alku.

Isoshakukaavake ladattavana tällä sivulla silloin, kun haku on käynnissä.