Varhaiskasvatus yhteistyö

Seurakunnan varhaiskasvatuksessa tehdään säännöllistä monipuolista yhteistyötä kaupungin varhaiskasvatuksen eri toimijoiden kanssa. Yhteistyössä noudatetaan Vasun periaatteita: tuetaan varhaiskasvatuksen katsomuskasvatusta, oman uskonnon tuntemista ja katsomusten välistä dialogia sekä kulttuuriperinteen tuntemista. Seurakunta toimii varhaiskasvatuksen oppimisympäristönä, toteuttaa yhteisiä juhlia ja tapahtumia sekä toimii varhaiskasvatuksen työntekijöiden sekä  vanhempien kasvatuskumppanina.

Päiväkodeissa pidetään kynttilähetkiä, järjestetään erityisesti lapsille suunnattuja lasten kirkkoja sekä yhteisiä tapahtumia ja lapsiryhmät osallistuvat kerhoihin ja retkeilevät seurakunnan toimintaympäristöissä (hautausmaa, kirkko).

Varhaiskasvatuksen väki osallistuu joulu- ja pääsiäiskirkkoihin. Kouluunlähtevien siunaamisesta ja muista seurakunnan tapahtumista tiedotetaan  perheille

Yhteyshenkilöt seurakunnassa:

Kaija Puustinen

kaija.puustinen@evl.fi

Iso mummo-nukke ja kissa keinutuolissa Mummo seikkailee facebookissa Pieksämäen seurakunta lapset ja perheet
Tutustu Mummon seikkailuihin facebook sivulla Pieksämäen seurakunta Lapset ja perheet
Pitkähiuksinen lapsi kokoaa palapeliä lattialla
Palapeliä pelaten ja monenmoista puuhaten