Varhaiskasvatus yhteistyö

Seurakunnan varhaiskasvatuksessa tehdään säännöllistä monipuolista yhteistyötä kaupungin varhaiskasvatuksen eri toimijoiden kanssa. Yhteistyössä noudatetaan Vasun periaatteita: tuetaan varhaiskasvatuksen katsomuskasvatusta, oman uskonnon tuntemista ja katsomusten välistä dialogia sekä kulttuuriperinteen tuntemista. Seurakunta toimii varhaiskasvatuksen oppimisympäristönä, toteuttaa yhteisiä juhlia ja tapahtumia sekä toimii varhaiskasvatuksen työntekijöiden sekä  vanhempien kasvatuskumppanina.

Päiväkodeissa pidetään kynttilähetkiä, järjestään erityisesti lapsille suunnattuja lasten kirkkoja sekä yhteisiä tapahtumia ja lapsiryhmät osallistuvat kerhoihin ja retkeilevät seurakunnan toimintaympäristöissä (hautausmaa, kirkko).

Kirkkohetkistä erityisesti joulu- ja  pääsiäiskirkot sekä kouluun lähtevien siunaaminen koulutielle kuuluvat päiväkodin juhliin.

Yhteyshenkilöt seurakunnassa:

Kaija Puustinen

kaija.puustinen@evl.fi

eskarilaiset polvistuneen alttarille
Kouluun lähtevien siunaamisjuhlan harjoitus
kynttilä, oksat ja kävyt valkealla liinalla pyhäinpäivän alttarina
Pyhäinpäivän kynttilähetki päiväkodissa