Uutislistaukseen

Pro Diaconia -mitali

Pieksämäen seurakunta jakoi viidelle henkilölle Pro Diaconia -mitalin pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta vapaaehtoistyöstä seurakunnassa.

Pro Diaconia -mitalin saajat

Pro Diaconia -mitalin saajat: Reino Turunen, Hannu Ripatti, Marja-Liisa Jäppinen, Marjatta Juppi ja Sirpa Heiskanen

Pro diaconia -mitali on arvokas huomionosoitus henkilölle tai yhteisölle, joka on toiminnassaan tai päätöksenteossaan toiminut diakoniaa edistäen tai erityisellä tavalla lähimmäisenrakkautta toteuttaen. Pieksämäen seurakunta halusi huomioida erityisesti vapaaehtoisia, jotka antavat aikaansa ja erityistaitojansa seurakunnan ja lähimmäisten hyväksi tehtävässä työssä ja toiminnassa. Samalla huomionosoitus on suunnattu kaikille seurakunnassa vapaaehtoistyötä tekeville. He tekevät arvokasta vapaaehtoistyötä lähimmäisten hyväksi monin erilaisin tavoin seurakunnassa.

Pro Diaconia -mitalin saivat Reino Turunen, Hannu Ripatti, Marja-Liisa Jäppinen, Majatta Juppi ja Sirpa Heiskanen. He ovat toimineet seurakunnan vapaaehtoistehtävissä vuosikymmenten ajan monissa eri tehtävissä. -Aloitin aikoinaan, noin 30 vuotta sitten vapaaehtoistehtävät diakoniatyön polttopuutalkoissa, sen jälkeen on ollut muun muassa tavaroiden kuljettamista ja makkaran paistoa erilaisissa tilaisuuksissa, muistelee Reino. -Parasta on ollut yhdessä tekeminen ja ihmisten kohtaaminen, toteavat Marjatta ja Hannu. -Se, että saa tehdä tärkeää työtä lähimmäisten hyväksi ja siitä saa vieläpä hyvän mielen itselle. Yhdessä tekeminen muiden vapaaehtoisten ja seurakunnan työntekijöiden kanssa on koettu tärkeäksi "houkuttimeksi" vapaaehtoistyöhön. Vapaaehtoistyö on tuonut omaan elämään sisältöä ja merkitystä.

Pro Diaconia -mitalit jaettiin diakoniatyön 150-vuotisjuhlassa11.9.2022 Pieksämäen Uudessa kirkossa.

7.10.2022 15.32