Tiedote

13.3.2020 12.14

Koronavirus

Pieksämäen seurakunta noudattaa valtioneuvoston ja kirkkohallituksen ohjeita koronaviruksen leviämiseen varautumisessa. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että seurakunnassa rajoitetaan kokoontumisia. Kirkolliset toimitukset kasteet, hautaan siunaamiset ja avioliittovihkimiset sekä jumalanpalvelukset toimitetaan, mutta muista kokoontumisista ja ryhmätoiminnasta luovutaan 13.5. saakka.
Yksilötapaamiset ja esimerkiksi yksityisehtoollinen, sielunhoito ja keskusteluapu ovat saatavissa normaalisti. Työntekijät ovat normaalisti tavoitettavissa.

Tässä tilanteessa on tärkeää, että seurakunta noudattaa annettuja ohjeita ja näyttää vastuullista esimerkkiä poikkeusolosuhteissa toimimisessa. Seurakunnassa tehtävä varautuminen on mittavaa, mutta välttämätöntä. Emme voi toimillamme estää koronaviruksen leviämistä , mutta me voimme ratkaisevasti hidastaa sitä ja tällä tavoin antaa aikaa terveydenhuollon ammattilaisille hoitaa tartunnan saaneita potilaita. Tällä varautumisella tahdomme myös suojella heikommassa asemassa olevia –ihmisiä, joilla on perussairaus sekä iäkkäitä lähimmäisiä.

Presidenttimme Sauli Niinistö korosti yksilön vastuuta tässä asiassa. On tärkeää muistaa, että fyysinen etäisyys ei tarkoita henkistä etäisyyttä vaan tällaisissa tilanteissa korostuu henkinen läheisyys ja vastuu toinen toisistamme. Kun me toimimme vastuullisesti, me kannamme huolta.

Pieksämäen seurakunta tukee kaikkia pieksämäkeläisiä tässä uudessa tilanteessa. Seurakunnan toiminta ei lopu vaan se muuttuu vastaamaan paremmin poikkeusolosuhteissa.  Kaikessa saamme jäädä hyvän Isä Jumalan rauhaan – tänäänkin ja tässä tilanteessa.