RIPPIKOULULEIRIEN ERILLISET TURVALLISUUSOHJEET (COVID-19)

20.5.2020 11.44

Vallitseva tilanne edellyttää rippileirillä huomioimaan tavallista tarkemmin hygienia- ja turvallisuusnäkökohdat. Tämä on jokaisen vastuu. Jokaisen leirillä olijan on sitouduttava noudattamaan annettuja ohjeita. Emme myöskään kutsu nuoria toukokuussa tapaamisiin, vaan käsittelemme kesällä rippikoulun kevään ajaksi suunnitellut asiat. Seuraavassa on lueteltu leirijakson aikana huomioitavat turvallisuusasiat. Päivärippikoulu toteuttaa ne soveltuvin osin.

Rippikoulun leirijakso

- Leirille/päivärippikouluun ei voi tulla, jos on ylähengitystieinfektion oireita tai kuumetta. Suosittelemme välttämään ylimääräisiä fyysistä kontaktia suurempiin ihmisjoukkoihin 14 vuorokautta ennen leirijaksoa/päivärippikoulujaksoa, mikäli se vain on mahdollista.

- Tehostettu käsipesu ja yskimis- ja niistämisohjeet pätevät leirillä. Desinfiointiainetta on useammassa pisteessä leirikeskuksessa. Kädet kuivataan kertakäyttökäsipyyhkeisiin. Siivous on tehostettua leirin aikana.

- Pyrimme pitämään fyysistä etäisyyttä niin hyvin kuin se vaan on mahdollista leirikeskuksen oloissa. Huoneet ovat 4 hengen huoneita ja niissä ei saa käydä kuin huoneessa asujat. Pyrimme olemaan ulkotiloissa mahdollisimman paljon oppituntien ja muun yhteisen toiminnan aikana. Ruokailu tapahtuu salissa ja ruokailun aikana istutaan isosryhmittäin ryhmän omassa pöydässä koko leirin ajan. Ruokailun aikana ei kosketa kännyköihin. Koko leirin ajan pöydissä saa istua korkeintaan 6 ihmistä/pirtinpöytä. Emme leiki fyysistä lähikontaktia vaativia leikkejä.

- Rippikoululeiri voidaan toteuttaa, jos se pystytään järjestämään niin, ettei rippikouluryhmä joudu kosketuksiin siihen kuulumattomien henkilöiden kanssa. Siksi leirille ei saa tulla ulkopuolisia emmekä vietä vierailupäivää emmekä leirimessua. Tarvikkeiden tuonti leirille on kielletty. Jos nuori poistuu luvatta leirialueelta, leirin turvallisuus vaarantuu. Tässä tapauksessa leirin jatkamisesta nuoren kohdalla neuvotellaan huoltajien kanssa.

- Toisten tavaroihin ja karkkeihin yms. ei saa koskea. Jokainen puhdistaa itse oman kännykänsä ainakin kerran päivässä. Seurakunta hankkii siihen tarvittavan puhdistusaineen.

- Seurakunta on hankkinut Nuuvinniemeen otsalämpömittarin.

Kuinka toimitaan mahdollisissa sairastumistapauksissa

Jos nuorella on ennen leiriä selvittämättömästä syystä johtuva ylähengitystieinfektio, leirille osallistumisesta tulee olla yhteydessä hoitavaan lääkäriin. Leirille ei voi tulla sairaana. Jos leirillä osallistuja, isonen tai työntekijä sairastuu, tulee ottaa yhteyttä kunnan terveysviranomaisiin. Päätöksen hoidosta ja testaamisesta tekee tartuntatautilääkäri. Hän tekee myös päätöksen mahdollisesta karanteenista, kuultuaan leirin vastaavia työntekijöitä. Päätökset ovat aina tapauskohtaisia. Koronatestien tulokset saadaan yleisimmin 2-4 päivässä.

Näillä tarkennetuilla hygienia- ja turvaohjeilla pyrimme pitämään hyvät rippikoulut tänä kesänä! Emme tiedä, mitä kesä ja tulevaisuus tuo tullessaan, mutta hyvällä ja asianmukaisella toiminnalla voimme ainakin omalta osaltamme olla toteuttamassa tämän vuoden rippikouluja niin turvallisesti kuin se tässä ajassa on mahdollista.

Suunnitelmat perustuvat tämänhetkiseen tilannekuvaan. Mikäli koronatilanne muuttuu Pieksämäellä, joudumme vaihtamaan leirijakson etärippikouluksi. Tällöin konfirmaatioidenkin ajankohdat siirtyvät myöhäisempään ajankohtaan.

Nykytilanne :

Päivärippikoulu    3.-10.6.2020, Konfirmaatio 14.6. klo 12 Vanha kirkko